Sunday, 14 June 2015

Melayan Perasaan

Assalamualaikum

Lama dah tak update

saja nak kongsi cerita. Buat open diary kat sini

Well. Macam ni sebenarnya. Ye laaa. Orang tengah sedih kan, mesti cari tempat meluah.

Kitorang share semua benda. Dari yang happy, sedih, biasa biasa sampai lah kena marah dengan mak ayah pun nak dicerita sama. And, one day, Diba fall in love. Yeah ! Betul lah tu. Tak tipu. We make our day saki baki yang tinggal sebelum SPM ni borak borak. Okay, semuaaa dikongsi.

Tapi, satu je masalah kitorang. Bila gaduh tak reti bawa bincang. Main jeling mata tak pun tak tegur sapa. Nak tengok muka pun belum tentu. Padahal kawan je tu. And, yes. Memang sakit hati bila Diba yang kena pujuk dia balik. Tak pujuk pun sebenarnya. Saja balas balik dengan merajuk balik. haha. biar padan muka dia. 

Dia anak bongsu. 5 adik beradik. Anak manja. Childish. Santai. Suka bergurau. Happy memanjang. and kuat merajuk. One day, Diba tak sengaja pun sakit kan hati dia. Serius ! Memang tak terniat pun. So, nampak lah muka tegang dia. Muka macam budak baru lepas nangis. Okay. Lawak. Tak sangka sebenarnya. hahaaa. I'm sorry banyak kali pun dia diam je. Bersalah gila time tu.

Sekarang kitorang gaduh. Dingin je. nak bercakap pun tak ada mood. Entah la. kadang happy . kadang tak. biasa lah. H A K I K A T . Sungguh Diba rindukan lawak dia. Rindu nak dengar ketawa dia. Rindu nak tengok senyum tawa dia. TAPI, tak riindu nak tengok dia berbual dengan orang lain. tak rindu nak tengok dia gelak dengan orang lain. 

Every night kitorang wish goodnight blablablaaa. And, tadi dia tak wish pun. rasa lain. rasa kosong. tapi Allah mengisi penuh hati Diba. Allah kurniakan kekuatan dekat Diba. Allah teguh kan diri Diba. Alhamdulillah.

Moga esok lusa boleh tersenyum lebar.

Wassalam.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Comment Anda