Friday, 26 June 2015

Halatuju Selepas SPM

Assalamualaikum

Tadi ada Hari Terbuka. what ? hari terbuka ? haha. kay. I'm serious.

Cikgu cakap result Diba not bad. boleh capai apa yang Diba nak. So far midyear ni baru dapat 3A sahajaa. 1 failed. 

Cikgu pesan. Diba boleh buat yang terbaik. Cikgu tahu kebolehan Diba. Cikgu cakap budak budak macam ni tak boleh dipaksa belajar. Nanti memberontak. Kita ikut je rentak dia. Dah darurat baru tegur.

Pastu, cikgu cerita halatuju lepas SPM. disebab kan result midyear yang tak berapa nak lawa. Cikgu sarankan ambik Diploma. Kemudian, kawan Diba cakap, dia tak nak jadi guru. Why ? katanya guru dah ramai sangat. Dia nak rare sikit. Nak cuba benda baru. Wow ! great kan life dia ? boleh tentu kan halatuju sendiri .

Diba ? hahaa. Well, anak manja lah katakan. Kena ikut cakap mak ayah. tak berani nak ingkar. Takut tergores hati mereka nanti susah pulak hidup. Even diba tak setuju dengan keputusan mereka, tapi Diba kena ikut jugak. Memang kena. Sungguh.

Diba ingat nak ambil Matriks. Tapi tak yakin dengan kemampuan diri walaupun orang lain yakin yang diba boleh buat. Entah lah. keep trying.

Guys. Wish me luck okay ? Thank you

Wassalam

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Comment Anda